A vállalkozás ügyfeleinek, vásárlóinak, vevőinek, legyenek azok akár magánszemélyek, akár cégek, alapvető, és elsődleges azonosítása bizonyos esetekben törvényi kötelezettség, melynek több szintje létezik, az egyszerű információk begyűjtésétől (KYC, KYB, vagy CDD) a mélyreható információk megszerzéséig (EDD). Az angol, KYC kifejezés is pontosan erre utal, azaz: Know-Your-Client, ismerd meg a vásárlódat, melynek az üzleti ügyfelekre vonatkozó megfelelője a KYB (Know-Your-Businesspartner).

Személyazonosság Ellenőrzése

Gyors és hatékony. Ellenőrzött adatbázisokon keresztül rövid idő alatt ellenőrizzük az ügyfél adatait, és a bemutatott, benyújtott személyazonosító okmány hitelességét, erdetiségét, érvényességét, még mielőtt az ügyfél regisztrál, számlát nyit, vagy tranzakciókat kezdeményez akár természetes, akár jogi személyekkel, mi igazoljuk a személy azonosságát a benyújtott okmányokkal. Akár zöld utat biztosítunk az ügyfél számára, akár további, személyes ellenőrzésre javasoljuk, minden esetben értesítjük erről megbízónkat.


Munkavégzésre való jogosultság

Külföldi munkavállalók esetén ellenőrizzük a munkavégzésre való jogosultságukat, és a benyújtott dokumentumaikat, melyek a jogosultságukat hivatottak igazolni. Ezeket összevetjük a hazai, és nemzetközi jogi előírásokkal, és ellenőrizzük a jelentkezők személyi azonosságát, és vízumukat is, hogy igazoljuk, hogy megfelelnek minden követelménynek. Így megkönnyítjük, hogy a felvételre kerülő, vagy tervezett személyek igazoltan végezhessenek munkát a cégének.


Dokumentumok ellenőrzés

Számtalan hamis, hamisított, vagy manipulált dokumentum kering a világban, így Magyarországon is. Gyakori eset, hogy ilyen dokumentumokkal próbálnak With the amount of fake and stolen documents in circulation in a constant increase, checking that official documents are in accordance with regulations and authentic in nature is imperative. A digital inspection of passports and other documents is carried by us. Checks vary by type of document and country of origin.


Önéletrajz, iskolai végzettség ellenőrzés

A megfelelő jelöltek közül a legmegfelelőbb munkatárs kiválasztása, különösen a fontos poziciókba kulcsfontosságú tényező egy cég sikere érdekében, éppen ezért elengedhetetlen, hogy a beérkező önéletrajzok valóságtartalma ellenőrzött, és igazolt legyen. Ennek érdekében – megrendelőin igényeinek megfelelően – leellenőrizzük a jelöltek korábbi munkahelyeit, foglalkoztatási történetét, és képzettségeinek, végzettségeinek megszerzését. Minden nemű eltérést, mely a benyújtott önéletrajz, és a feltárt valóság között fennáll megjelölünk, és jelzünk a megbízó cég, toborzási ügynökség, vagy toborzási szakember felé.


Fit & Proper Check

A string of thorough background checks are performed to confirm that the applicant is fit for the role. The company engaging our services will provide a set of checks and rules against which the checks are conducted. We consult clients in the formulation of the set of rules and checks.


Director Check

This check goes into the list of past and current directorships and checks for any negative cases like problems due to direct negligence and fraudulent behaviour. We complete a rundown of previous and current appointments, assets and liabilities to protect the interest of the appointing organisation. This is done to minimise liability exposures for the company from future inappropriate activities and possible crime by directors on its board.


Global Sanction Check

We have access to up-to-date global watch lists (including Anti-Terrorism and Anti-Money Laundering Lists) – this check includes a full scan of these lists to ensure an applicant is not listed.


Adverse Media

From newspapers to blogs, this service checks whether an applicant has received any relevant and negative media mentions, which reflect wrongdoing and pose a risk of non-conformity in carrying out responsibilities.