Pályázatírás

Pályázatírás folyamata:

A pályázatírást megelőző, előkészítő tevékenység a pályázati tanácsadás. ennek a tevékenységnek kulcsszerepe van abban, hogy a pályázóhoz és az ő projektötletéhez legjobban illő pályázati kiírást megtaláljuk.
Ennek elemei a következők:

  • Igényfelmérés: Itt mérjük fel, hogy mire van szüksége a pályázónak, és megvizsgáljuk a fejlesztési tervek gazdasági megalapozottságát a megtérülési lehetőségek, projektfinanszírozási képességek szempontjából.
  • Pályázatfigyelés: Megvizsgáljuk az újonnan megjelent tervezeteket, valamint pályázati kiírásokat abból a szempontból, hogy mennyire illeszkednek a pályázó projektötleteihez.
  • Pályázat kiválasztás: A pályázónak segítünk eldönteni, hogy a pályázatok közül melyik illeszkedik a legjobban a vállalkozás fejlesztési céljaihoz, finanszírozási képességeihez.
  • Előminősítés: Ellenőrizzük, hogy megfelel-e a cég a pályázati kiírásban megfogalmazott jogi és gazdasági feltételeknek, pontozásos pályázat esetén kiszámítjuk a várható pontszámot. Megvizsgáljuk érdemes-e az adott pályázaton elindulni (van-e esély nyerni).

Az előkészítő szakasz után következik a pályázatírás. Ebben a szakaszban a pályázóval közösen megtervezzük a projekt költségvetését, annak ütemezését. Bekérjük a szükséges információkat valamint a formai követelményeknek megfelelő dokumentumokat, melyeket ellenőrzünk, és mindezek alapján megírjuk a pályázatot. A támogatás elnyerése szempontjából legfontosabb a pályázati adatlap hibátlan kitöltése, a reális és szabályos költségvetés, valamint a projekt szakszerű és meggyőző szöveges bemutatása.

A pályázat elkészítése után a következő mérföldkövek mellett haladva jutunk el a Támogatási szerződés megkötéséig vagy a Támogatói okirat kiállításáig:

  • Pályázat beadása: A pályázat beadása elektronikus úton történik, az adattartalom hitelességének igazolására viszont cégszerűen aláírt nyilatkozatot is be kell nyújtani (ha nem rendelkezik a pályázó elektronikus aláírással, akkor papír alapon, postai úton is).
  • Pályázat befogadása: Erről a közreműködő szerv küld értesítést a pályázói tájékoztató felületen keresztül.
  • Hiánypótlás/tisztázó kérdés: A hiánypótlás keretében gyakran szűk határidők mellett kell pótolni a Közreműködő Szervezet által megállapított hiányosságokat (például adatlap kijavítása, hiányzó dokumentumok pótlása). Ha ez nem történik meg, a pályázat elutasításra kerül. A tisztázó kérdés esetén nincs ilyen szankció, de érdemes ezt is megválaszolni. A hiánypótlásról/tisztázó kérésről a Pályázati e-ügyintézés felületen kapunk értesítést, ezért azt folyamatosan ellenőrizni kell.
  • Döntés a támogatásról: Ha a pályázat minden feltételnek megfelelt és nem merült ki a rendelkezésre álló forrás, akkor a Pályázati e-ügyintézés felületen értesítést kapunk a támogató döntésről. Ha minden feltételnek megfeleltünk, de nincs elegendő forrás, tartaléklistára kerülhet a projekt, ami azt jelenti, hogy a későbbiekben még van esély arra, hogy megkapjuk a támogató döntést. A szerződéskötés előtt további dokumentumok beadását és adatszolgáltatást is kérhet még a Közreműködő Szervezet.

Pályázatírás díja:

A pályázatírás általában, és alapvetően sikerdíjas konstrukcióban történik, azaz a megbízó csak akkor fizet, ha elnyerte a támogatást. A sikerdíj mértéke jellemzően az elnyert támogatás 1-3 százaléka, de legalább 150 ezer forint+áfa.

A szubjektív szempontok alapján értékelt, illetve a megvalósíthatósági tanulmány, vagy üzleti terv elkészítését is igénylő pályázatoknál nettó 100 – 300 ezer forint+áfa a megbízási díj, mely a támogatás elnyerése esetén csökkenti fizetendő a sikerdíjat. Ha konkrét projektötlete van és szeretne pályázni, kérjen árajánlatot e-mailben: george.domjan@gmail.com

A pályázatírási szolgáltatás tehát egy széles körű tevékenységet takar, és túlmutat a pályázati dokumentáció szakszerű összeállításán. A pályázati tanácsadás keretében a kiírásokat jól ismerő szakértő segít kiválasztani a megfelelő pályázatot és a pályázattal összhangban megtervezni a projektet, amivel jelentős pénzt és időt takaríthat meg a pályázó számára. Amennyiben további kérdése van a pályázatírással kapcsolatban, lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken:

George Domjan /György/
Telefon: +36 20 511 0099
Email: george.domjan@gmail.com