Az alábbi interjúban (3 részes) Dr. Janó Dániel jogász, és kripto-szakértő, és Vidákovics Attila alapító beszélget a Mosaic Alpha Projektről, amiből Te is megértheted, hogy miért is olyan nagy durranás az, amit Ő, és Molnár Péter kitaláltak, és miért is kaptak díjat, miért is szerepelnek a Forbes magazinban. Igazán korszakalkotó az ötletük, és a hozzáállásuk, ami a Mosaic Alpha Projektben, annak két alkotóelemében, a Mosaic Alpha Kereskedelmi Platformban, és a Mosaic Blokkláncban fog testet ölteni egy éven belül. A Kereskedelmi Platform már idén április óta működik, a Blokklánc pedig 2024 első felében indul útjára, és nagyon komoly potenciált kínál már most is.

De, mielőtt megnézed a videókat, pár szót arról, hogy ki is ez a Vidákovics Attila, és ki Molnár Péter, akik alapítói, és fejlesztői ennek a projektnek:

Vidákovics Attila

cégvezető, blokklánc specialista, oktató, műsorvezető

Vidákovics Attila a hazai fintech szektor elismert blokklánc specialistája, aki meghatározó szerepet vállal a decentralizált pénzügyi rendszerek magyarországi bevezetésében. Projektcsapata elsőként fejlesztett működő EVM alapú blokkláncot idehaza. Személyes küldetésének tekinti a kriptopiacok, decentralizált pénzügyi rendszerek és blokkláncok működési logikájának megismertetését, a sikeres kultúraváltás elősegítését. A Dlabs Kft. cégvezetőjeként holisztikus szemléletet követ, így minden üzleti alapú projekt elindítása előtt felméri azok gazdasági, technológiai, felhasználói vonatkozását és optimalizálja a fejlesztési irányt. Oktatóként kurzust vezet a Budapesti Corvinus Egyetemen és a Milton Friedman Egyetemen, vendégelőadóként képzéseket tart a Nemzetközi Bankárképző Központban. Emellett Kriptoverzum címmel heti rendszerességgel vezet műsort a Trend FM-en. MENSA HungarIQa tagként a Blockchain és kriptovaluta csoport alapítója és vezetője, a MENSA International Blockchain kutatócsoport társelnöke.

Molnár Péter

technológiai vezető, blokklánc stratéga, közösségszervező

Molnár Péter közgazdász és mérnök-informatikus végzettsége, valamint komplex látásmódja együttesen tették lehetővé, hogy Magyarországon elsők között váljon a kripto rendszerek technológiai szakértőjévé. Idehaza egyike azon pár szakembernek, aki képes működő blokklánc rendszereket felépíteni. Meghatározó szerepet tölt be a hazai kripto közösség fejlesztői táborában, amelyben a hálózatok demokratizálásának szükségszerűségét képviseli fél évtizede. Gyakorlati tapasztalata kiterjed az informatikai hálózatok kiépítésére, üzemeltetésére, egyedi igényekre konfigurált rendszerek fejlesztésére, programozására. A Dlabs Kft. technológiai vezetőjeként a stratégiai gondolkodás, a rendszerszemlélet és a folyamatos újító szándék jellemzi. Szakértői referenciái közt több bankbiztonsági projekt is megtalálható. Oktatóként és közösségszervezőként is aktív, rendszeresen tart előadásokat a Budapesti Corvinus és a Milton Friedman Egyetemen. Számos elterjedt programnyelvet ismer és alkalmaz, ezek mellett jártas Solidity, Erlang, Rust alkalmazások írásában is.

No, akkor nézzük az interjút!

Mosaic Alpha Project #1 rész:

Mosaic Project #2 rész:

Mosaic Project #3 rész: